top of page

Ne oynayalım?

Şimdi durup dururken çocuğumla ne oynayayım hocam?

Haklısınız, hem durup hem oynamak mümkün değil:). Oyun, çocuğun her zaman koştuğu, kahkahalar attığı ve çok yorulduğu birşey olmak zorunda değil. Tam da bu noktada her evde acil yardım kutusu gibi kutu oyunları bulunmalı diyorum:). Kutu oyunlarının avantajları saymakla bitmez, fakat benim için en ikna edici olanları sıralayayım:


1. Siz de eğleniyorsunuz.

Evet, kulağa bencilce gelebilir fakat bazen siz de isteyerek oynadığınız için kaliteli zaman kavramı daha bir yerine oturuyor. Malum, biz de "VAR"iz ya hani:). Çocuk sizin istekli olduğunuzu görünce daha da bir hevesleniyor ve oyununuz herkesi içine alıyor.


2. Oyunun başlangıcını ve bitiş zamanını az çok tahmin edebiliyorsunuz


Evet, bu mevzu da ayrı bir önem taşıyor. Herkesin yapması, yetiştirmesi gereken o kadar çok şey var ki. Ama minik gözler de istekli oyuncu görmeye bayılıyor, ne yapmalı, ne yapmalı? Iki el "Connect 4" oynamaya ne dersin!? Sonra da hepimiz islerimizin basina doneris, "A! senin de yarim bir legon mu vardi sanki?"


3. Kurallarla eğlenmek adına oldukça eğitici bir oyun şekli.


En basitinden "Hungry Hungry Hippos" oyununun bir "Baaasla!!" komutunu beklediğiniz ani var. O kadar keyifli ki! Kendinizi oynarken farkettiğinizde ayrıca hem komik hem keyifli oluyor:). 7 yasa kadar çok severek oynanacak bir oyun:).


Biraz daha büyük kuzular için ise Uno nun çeşitleri mevcut. Mesela Minecraft meraklıları için "Uno Minecraft" version var. Çocuklara görselleri de çekici geldiğinden ailece oynayabileceğiniz bir oyunu cazip hale getirebilirsiniz. Ve daha bunun gibi çok çeşitleri mevcut. Çabuk karar verme ve oyunu takip gerektiren bir akışı var. Şiddetle tavsiye ederim:). En minikler bile renk ve sayı takibini yaparak katılabiliyorlar.


4. Kazanmayı da kaybetmeyi de öğreniyor çocuklar


Kazanınca çok zevkli de kaybedince kıyamet kopuyorsa, size çok iyi bir haberim var, çocuklarınız gayet normal. Evet, kaybedince ne güzel şeyler öğrendik, önemli olan yarışmaktı, diyen bir çocuk henüz teşhis edilmedi, ederseniz hemen bir araştırma enstitüsünü arayın lütfen:). Her türlü eğlenceyi hissedip, kaybettiğinde edindiği tecrübeyi de kaydedip, büyümeye devam eden minikler görmek için kutu oyunları, kutu oyunları, kutu oyunları, diyorum:)


Biraz konuşarak, tanımlama ile eğlenelim, ipuçları ile sohbet edelim istiyorsanız:

"Guess Who" oyunu enfes. Hatta bu oyunu İngilizce pratik için de şiddetle tavsiye ederim. Hem velilere, hem İngilizce öğretmenlerine.


Yine bir sohbet içerikli oyun; HEADBANZ, o kadar da zevkli ki:). Başınızdaki kelimeyi kendiniz görmediğinizden karşıdakilerin ipuçlarıyla bulmaya çalışıyorsunuz, hem de zaman kısıtı diğer takımı gülmekten yerlere sererken:).


Minikler (4-8 yaş) için çok zevkli bir oyun geliyor; "Save Penguin on Ice" . Cook severek 8 yasa kadar oynayacağınız hem bir masum strateji oyunu hem de küçük motor becerileri için sabırla dizilme aktivitesi içeren bir oyun.


Gelelim 7 yaş üstü bir popülasyona sahip, sizi suya götürüp susuz getirme potansiyelinde bir ekiple ne oyanayabileceğinize:), karşısınızda sağlam düşünme, dikkat ve strateji gerektiren ve çocuklarınızın sizi şaşırtacaka kadar iyi oynayabildiği (yenilmeye hazır olun) bir oyun. Ve ailece en sessiz elemanın bile zevkle katılacağı cinsten: "Sequence Game". Ayrıca yetişkin arkadaşlarınızla da oynamanızı öneririm, zira oynarken çocuklarınız size fikir verebiliyor ve oldukça düşündüren keyifli bir oyun haline geliyor.


Daha sonra başka oyun teklifleriyle yine buluşmak üzere diyor, iyi eğlenceler diliyorum:)!





56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page